Boeren+trekken+samen+winkelcentrum+in
Nieuws
©

Boeren trekken samen winkelcentrum in

Zes boeren leveren producten aan de winkel van Boer Thijs in Ede. Zij komen allemaal uit een straal van 40 kilometer rond het winkelcentrum Stadspoort. Verser en regionaler kan de verkoop in de automatiekzaak bijna niet. Maar geportioneerd varkensvlees van een varkenshouderij uit de regio is er (nog) niet te koop.

De klanten van de Boer Thijs winkel in Ede trekken hun koopwaar uit de muur. Ze kunnen er eieren, kip, zuivelproducten, rundvlees en sapjes, jam en honing uit de vakjes van de automatiek halen. Producten komen rechtstreeks van de boerderij naar de winkel. Ook wordt er het eerlijke verhaal van de toeleveranciers getoond in de boerensfeer uitstralende winkel. Dat doen de Thijs-boeren samen sinds de deur van de winkel geopende werd op 19 december 2019.

Omdat er in deze Boer Thijs-keten geen tussenpersonen zitten, kunnen klanten producten kopen tegen een scherpe prijs én kunnen de boeren iets extra’s voor hun producten krijgen. De winkel draait in principe zonder personeel, behalve in de opstartfase. Op een display kunnen de klanten hun productkeuze maken en de betalingen verlopen via pintransacties. Het systeem bestuurt de deurtjes van de vakken met de verschillende producten op basis van het vulmoment. Ook is er een geavanceerd voorraadsysteem aan gekoppeld. Het stuurt de toeleverende boeren een signaal als de automatiek met hun product bijgevuld moet worden.

Initiatiefnemer van Boer Thijs is Dirk Fuite van Gebrs. Fuite Veevoeders. Samen met de zes boeren wil hij laten zien hoe het er echt aan toe gaat op de boerderij en mensen laten profiteren van de kakelverse en smakelijke producten. De boer en consument binden in een lokale vers-etalage. De automatische winkelluiken gaan vroeg open en sluiten laat.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  10° / 3°
  50 %
 • Donderdag
  10° / 3°
  20 %
 • Vrijdag
  11° / 4°
  70 %
Meer weer