Next+Genetix+plust+met+HyCare
Nieuws
©

Next Genetix plust met HyCare

Next Genetix is de eerste varkensfokkerijorganisatie in Nederland die kiest voor HyCare. “We blijven verbeteringen zoeken om met ons extra te onderscheiden op gezondheid én hygiëne”, zegt Marcel Giesen. Frank van de Pavert start binnenkort als eerste fokker van SPF Danic fokmateriaal met de hygiëne-update van de geltenopfok.

Het aantal zeugen-, biggen- en vleesvarkensbedrijven met HyCare groeit in zowel binnen- als buitenland gestaag door, zegt HyCare-specialist bij MS Schippers Arjan Wermink. "Deze bedrijven boeken prima resultaten, maar eigenlijk zou de topfokkerij met zo’n innovatie voorop moeten lopen. Next Genetix gaat als eerste varkensfokkerijorganisatie hun productieketen van gezonde gelten een extra boost geven.”
Giesen meent dat ondanks dat hun fokbedrijven in Nederland een SPF-status hebben, HyCare toch toegevoegde waarde geeft. "We groeien naar ‘the next level’.”
De twee fokkers in Nederland voor Next Genetix - Frank van de Pavert in Wehl en Ruben van Boekel in Overasselt - gaan de investeringen in HyCare zelf dragen. De prijs van de Danic gelten zal er volgens Giesen niet extra door worden verhoogd omdat ze rekenen op efficiëntievoordelen. “Met een tophygiëne zullen kiemen nog beter beheersbaar worden. Bovendien zullen de resultaten van deze extra inspanning doordruppelen naar de afnemers van onze opfokzeugen.”

Uitrol in 2020


In de loop van 2020 zal Van de Pavert zijn opfokstal HyCare hebben gemaakt en consequent volgens die methode gaan werken. Ook hij is overtuigd van de meerwaarde van het hygiëneconcept en de toegevoegde waarde voor zijn bedrijf. “Het is een logische vervolgstap op het SPF worden in 2011. De basis is al heel gezond en HyCare zie ik als een soort fine-tuning van de interne bedrijfshygiëne", zegt Frank van de Pavert. "Hiermee bouwen we nog meer zekerheden in om dieren kerngezond  te houden. Bovendien is de discipline om strikt volgens protocollen te werken al aanwezig bij onszelf en ons personeel. Draagvlak bij iedereen is dag in dag uit nodig om het maximale eruit te halen.”

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

Meer weer