Mest+behandeling+in+het+najaar+loont
Nieuws
©

Mest behandeling in het najaar loont

Mestkorsten, drijf- en zinklagen vormen een probleem op veebedrijven. De mest is niet homogeen en komt moeilijk uit de mestopslag. Nu op veel plaatsen de mestopslagen leeggereden zijn is hét moment aangebroken om uw mestopslag te behandelen, zodat de mest in het voorjaar mooi homogeen uit de put komt.

Homogene mest
Mestkorsten, drijf- en zinklagen vormen in het najaar een groot probleem op veebedrijven. De mest is niet homogeen en is moeilijk uit de mestkelder en mestsilo te pompen. De oorzaak van mestkorsten, drijf- en zinklagen is het micro-leven in de mest, of beter gezegd: het ontbreken daarvan. Het milieu in mestkelders en mestsilo’s is overwegend anaeroob (niet- zuurstofminnend). BioAktiv stimuleert de groei van aerobe (zuurstofminnende) bacteriën. Deze bacteriën zorgen voor leven en beweging in de mest. De mest mixt als het ware zichzelf en wordt homogeen. BioAktiv bindt ammoniak en verbeterd hierdoor de luchtkwaliteit in de stal en verminderd de overlast van vliegen.

Betere gewasopbrengsten
Zinklagen zorgen daarnaast ook voor problemen tijdens het uitrijden van de mest. De samenstelling van de vracht wisselt en er treden er groeiverschillen op. BioAktiv zorgt door de homogenisering voor een stabiele samenstelling van de mest. Bovendien bindt BioAktiv stikstof in de mest, zodat deze beter benut kan worden door het gewas. Een ander bijkomend voordeel is dat BioAktiv de humusvorming in de bodem bevordert.

Meer informatie bij TopTurn Special Products.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
 • Vrijdag
  22° / 14°
  90 %
Meer weer