Ketensamenwerking+gezondere+varkens
Achtergrond
©

Ketensamenwerking gezondere varkens

Gelten die vlekkeloos instromen, brengen de gezondheid van de zeugen op het vermeerderingsbedrijf naar een hoger niveau. De prestaties nemen toe maar ook de biggen zijn gezonder. Dat gunstige effect zet zich door in de vleesvarkenshouderij en in de slachterij. Toch zijn er in de praktijk nog heel wat punten op de ‘i’ te zetten om de ideale quarantaine en adaptie van gelten te realiseren. Dat is in een notendop de conclusie van een ketensamenwerkingsproject van Topigs Norsvin en Vion. Dorien Eppink (Vion) en Karien Koenders (Topigs Norsvin) lichten dat toe.

Lees het hele artikel in Varkens.nl 10.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  22° / 11°
  5 %
 • Zondag
  13° / 9°
  15 %
 • Maandag
  11° / 7°
  70 %
Meer weer