Boerenactie+breekt+records
Nieuws
©

Boerenactie breekt records

1 oktober 2019 krijgt een plaatsje in de geschiedenisboeken van Nederland. Op deze dag zijn diverse records gesneuveld. Met dank aan de voedselproducenten van Nederland.

Op de Nederlandse snelwegen stond in de ochtendspits op het hoogtepunt in totaal 1.136 kilometer aan files. Een record voor een ochtendspits. Volgens een verkeerspsycholoog anticiperen mensen bij een weerswaarschuwing van het KNMI of bij stakingen van het openbaar vervoer door niet de weg op te gaan en bijvoorbeeld thuis te blijven werken. Maar voor een boerenprotest en wat trekkers op de snelwegen werd geen waarschuwing afgegeven. Maar de impact van de boerenactie in combinatie met het natte en herfstachtige weer heeft een verkeersinfarct veroorzaakt. Een actievoerende boer in de file stuurde een Tweet de wereld in dat wel 90 procent van Nederland achter hem stond.

Grootste boerenprotest ooit


In Den Haag op het Malieveld repte de organisatie van het boerenprotest (#agractie) over hét grootste boerenprotest. Sinds 1990 zijn boeren niet meer de straat op gegaan om zich massaal te laten zien en van zich te laten horen in Den Haag. Bart Kemp, mede-organisator van het landbouwprotest, gaf aan trots te zijn op de enorme opkomst. “Het is het grootste boerenprotest in de Nederlandse geschiedenis ooit.”

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  2° / -3°
  10 %
 • Vrijdag
  0° / -4°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
Meer weer