Remkes+wil+snijden+in+veestapel
Nieuws
©

Remkes wil snijden in veestapel

Minder vee en een lagere maximumsnelheid. Dat zijn volgens uitgelekte gegevens de belangrijkste maatregelen die de commissie Remkes woensdag gaat presenteren. De maatregelen moeten leiden tot een snelle verlaging van de stikstofuitstoot.

Sinds het afschieten van het Programma Aanpak Stikstof (PAS) liggen in heel Nederland vrijwel alle projecten die de stikstofuitstoot verhogen stil. Veehouders met een PAS-melding moeten een nieuwe vergunning gaan aanvragen en zelfs verleende vergunningen worden aangevochten. Voor de burgers en de overheid is het stopzetten van woningbouw, wegenbouw, aanleg van windparken en dergelijke een probleem.

Impasse doorbreken


De commissie Remkes is gevraagd om te komen met een advies om uit de impasse te komen. Woensdag komt dit advies officieel naar buiten. Daarnaast zal de commissie verder werken aan een definitieve oplossing voor de stikstofproblematiek die volgend jaar wordt verwacht. Onder andere dagblad AD en de regionale dagbladen maakten afgelopen weekend al melding van de belangrijkste maatregelen en ging uitgebreid in op de stikstofproblematiek.

Een officiele reactie op de voorstellen vanuit het kabinet is er nog niet. POV en LTO wachten met hun reacties op de officiële prestentatie aanstaande woensdag.

Emissierechten


Uit het artikel in het Financieele Dagblad van vorige week donderdag lijkt al wel duidelijk dat de standpunten niet helemaal op een lijn liggen. Dit artikel zette de voors en tegens van het verhandelbaar maken van emissierechten op een rij. Daaruit blijkt dat de POV verhandelbaar maken van emissierechten onder strikte voorwaarden niet uitsluit. LTO lijkt tegen, al wordt die uitspraak aan het einde van het artikel nog weer verzacht.

Lees hier het artikel in Financieele Dagblad.

Lees hier het artikel in AD.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  22° / 10°
  70 %
 • Maandag
  18° / 10°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  20 %
Meer weer