Wielrennerij%2C+Dumoulin+en+jeugd+inspireren+Vion
Nieuws
©

Wielrennerij, Dumoulin en jeugd inspireren Vion

Een gezonde en gebalanceerde levensstijl is - naast talent - noodzakelijk om de top van de wielrennerij te kunnen bereiken. De Nederlandse exponent daarvan is de Giro-winnaar van 2017 Tom Dumoulin. Logisch dat Vion zich als foodpartner meteen aansluit bij de eerste editie van Tour de Dumoulin.

Dat vindt Nancy Aschman, directeur Communicatie en Duurzaamheid van Vion. Het vleesverwerkende bedrijf verbindt zich via jeugdsportactiviteiten nadrukkelijker aan een gebalanceerde en gezonde levensstijl. “Tour de Dumoulin sluit qua gedachtegoed goed aan bij Vion en haar klanten. Wielrennen is een grote sport in Nederland en geeft inspiratie om mensen meer en met plezier te laten bewegen. Gezond eten draagt daar aan bij.”

Jeugdactiviteiten


De jeugd heeft de toekomst en vanuit liefde voor het wielrennen organiseert Tom Dumoulin dit jaar voor het eerst zijn eigen Tour de Dumoulin. Op 6 oktober staan onder meer activiteiten voor jeugd  in de categorieën 6 tot en met 10 jaar en 11 tot en met 14 jaar op het programma. Voor jongeren vanaf 15 jaar staat een toertocht over uitdagende trainingsroutes in de planning. Bovendien wordt een wielerdorp ingericht in het centrum van Maastricht met een echt wielercafé.

Gezond eten


Alle deelnemers aan het jeugdprogramma krijgen een gezond wielerontbijt voorgeschoteld. Ambachtelijke vleesproducten van het biologische merk De Groene Weg van Vion staan dan ook op de tafels. De toertochtdeelnemers wacht na hun fietsinspanning ook een gezonde lunch met biologische vleesproducten. Dumoulin: “Voor een topsporter zijn goede eiwitten in de voeding cruciaal.”

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 2°
  5 %
Meer weer