Verwarring+over+%E2%80%98Weekend+van+het+Varken%E2%80%99
Nieuws
©

Verwarring over ‘Weekend van het Varken’

Omdat de centrale regie van het ‘Weekend van het Varken’ ontbreekt, is er verwarring over de datum waarop het dit jaar plaatsvindt. Op enkele landelijke activiteitenkalenders wordt 7 en 8 september gepromoot door stichting Varkens in Zicht. Bij trouwe organisator van het jaarlijkse varkensfeestje familie Van den Berkmortel, staat 14 en 15 september rood omcirkeld.

Als het goed is keert vanaf 2020 het Weekend van het Varken weer in vol ornaat terug als onderdeel van de sector-pr. Tweejaarlijks zal het worden georganiseerd door de POV samen met de stichting Varkens in Zicht (VIZ).
Dit jaar staat het varkensweekend ook nog op digitale kalenders vermeld. De site stapindestal is (op dit moment) niet bereikbaar om zaken te checken en vanuit de VIZ is geen reactie ontvangen.

Wel is het Weekend van het Varken door VIZ opgevoerd als maatschappelijk issue op 7 en 8 september. Het valt onder het thema ‘onderwijs en educatie’ op de Issuekalender. Individuen, bedrijven en maatschappelijke organisaties, media of de politiek kunnen maatschappelijke issues op deze speciale jaarkalender zetten. VIZ wil met de campagne 'Stap in de Stal' en het event 'het Weekend van het Varken' de varkenssector toegankelijk en inzichtelijker maken. Dit doet de stichting door het realiseren van zichtstallen, waar je van dichtbij met eigen ogen kunt zien en ervaren hoe de varkens leven.
Ook op de website ‘IM Lounge’ wordt het Weekend van het Varken op 7 en 8 september gepromoot als inhaakmoment.

Trouwe deelnemers


Een van de trouwe deelnemers aan het Weekend van het Varken is de familie Lodewijks in Dongen. Astrid en Christiaan geven er uitleg over hun vleesvarkenshouderij de VaartseHoeve en hun bijzondere manier van vlees produceren. Op 7 en 8 september organiseren zij allerlei gezellige activiteiten voor jong en oud en BBQ en kookwedstrijden op hun erf. Daarnaast runnen ze een boerderijwinkel.
Familie Van den Berkmortel in Sint Oedenrode pakt ook al jarenlang flink uit in het tweede weekend van september. Hun site vermeldt met trots het geweldige resultaat van editie 2018, maar 2019 is nog niet aangekondigd. Navraag leert dat het Weekend van het Varken bij hen op 14 en 15 september plaats gaat vinden. Op die dagen staan bij hen de staldeuren open evenals die van hun Boerderijwinkel Puur Brabant.

Dit jaar bestaat er dus enige verwarring over de exacte datum, volgend jaar moet de communicatie daarover eenduidig zijn.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
Meer weer