Export+naar+China+plust+42+procent
Nieuws
©

Export naar China plust 42 procent

De export vanuit de Europese Unie naar China en ook naar Japan is in het eerste half jaar van 2019 blijven groeien, blijkt uit de cijfers van de Europese Commissie. Vanuit de EU als geheel is er al meer dan 2,2 miljoen ton varkensvlees naar derde landen geëxporteerd.

Van januari tot en met juni is de export naar China 41,9 procent hoger dan in de eerste zes maanden van 2018. Er werd 965.000 ton geëxporteerd tegenover 680.000 ton vorig jaar. Daarmee stijgt de export naar dit land verder door. In de eerste vier maanden van dit jaar lag de export 37 procent hoger. Gezien de situatie in China is te verwachten dat de export verder blijft groeien en daarmee nieuwe records zal boeken.

Japan tweede


De export naar Japan blijft toenemen. Het land staat stevig op de tweede plaats met ruim 240.000 ton. Een groei ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar met 10.000 ton, ofwel 4,3 procent. De groei is wel wat afgenomen ten opzichte van de eerste vier maanden. Toen er nog sprake was van een groei met 10,7 procent.

Met name door de sterke groei van de export naar China en Japan groeit de totale export vanuit de EU met 14,7 procent naar 2,2 miljoen ton. Dit ondanks de daling van de export naar de nummers 3 tot en met 6 op de lijst van grootste afnemers: Zuid Korea, Hong Kong, Filippijnen en de Verenigde Staten.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Blogs

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  17° / 14°
  70 %
 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  18° / 11°
  50 %
Meer weer