Omzet+ForFarmers+groeit%2C+winst+daalt
Nieuws
©

Omzet ForFarmers groeit, winst daalt

De resultaten over het eerste half jaar van 2019 zijn teleurstellend, zegt Yoram Knoop, CEO ForFarmers, in zijn toelichting. Dat werd al voorspeld omdat de dieraantallen in zowel Nederland als Duitsland terugliepen. In vergelijking met de eerste halfjaarcijfers in 2018 is de onderliggende winst met 61,5 gedaald naar 11,9 miljoen euro.

Wel groeide de totale omzet in tonnen diervoeders en veevoergrondstoffen met 5,2 procent naar een volume van 5,1 miljoen ton. Dit is met name te danken aan diverse acquisities. De omzet in tonnen mengvoeders steeg met 7,2 procent tot 3,6 miljoen ton. Van deze stijging is 9,8 procent toe te schrijven aan overnames. Daarentegen daalde de autonome mengvoeromzet van ForFarmers in Nederland, België en het Verenigd Koninkrijk met 2,6 procent.

Ook geeft ForFarmers aan efficiencyplannen voor 2019-2020 door te zetten. In 2021 willen het 10 miljoen euro aan kosten besparen. Dit betekent dat er twee fabrieken in Nederland en twee productielocaties in het Verenigd Koninkrijk worden gesloten voor het eind van het jaar. Hierbij zijn 91 volwaardige arbeidsplaatsen betrokken.

Vooruitzichten


Volgens Knoop zal de winst over 2019 lager uit gaan vallen dan in 2018. De volatiliteit grondstofprijzen en valutamarkten blijven hun stempel op de cijfers drukken. Daarnaast maken de geopolitieke handelsontwikkelingen zaken wat onzekerder. Ook de milieu-impact van de agrarische sector is een onderwerp dat politiek in de belangstelling blijft staan. Dit kan invloed hebben op de  omvang van de veestapel in met name Nederland en Duitsland. Daarentegen voorziet Knoop kans in het VK vanwege de Brexit. Het uit de EU treden kan volgens hem leiden tot productiegroei bij Britse varkens- en pluimveehouders omdat de zelfvoorzieningsgraad nog zo’n 60 procent is en er dus veel rek in zit.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  19° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  60 %
 • Vrijdag
  20° / 14°
  75 %
Meer weer