Mestfraude+lijkt+belangrijk+bij+NVWA
Nieuws
©

Mestfraude lijkt belangrijk bij NVWA

Het lijkt er op dat de NVWA extra aandacht besteedt aan het opsporen van mestfraude. De afgelopen twee weken waren er twee invallen bij bedrijven die van fraude bij het verhandelen van mest worden verdacht. Of de aanpak van mestfraude prioriteit heeft, moet nog blijken. Minister Carola Schouten heeft nog geen antwoord gegeven op vragen van de VVD hierover.

Op 14 en 18 juni heeft de NVWA invallen gedaan bij mesthandelaren in Zwolle en Hengelo. Dat is gedaan vanwege de verdenking van mestfraude en verdenking van manipulatie van mestmonsters. Bij navraag wil de NVWA niet aangeven of er de afgelopen periode extra aandacht is voor mestfraude en of er de komende periode nog meer invallen zijn te verwachten. Verwezen wordt naar de vragen die de VVD heeft gesteld aan minister Carola Schouten van Landbouw Natuur en Voedselkwaliteit. Die vragen zijn nog niet beantwoord. Op 12 juni heeft de minister nog aangegeven dat ze de antwoorden moet uitstellen omdat ze nog niet alle informatie heeft.

Vragen VVD


De eerste vraag die de VVD stelt, is of de aanpak van mestfraude een van de prioriteiten van de minister is. Andere vragen zijn bijvoorbeeld waar mensen melding kunnen maken van mestfraude en of die meldingen wel worden geregistreerd en serieus worden genomen. Verder bijvoorbeeld een vraag of de NVWA ook grondmonsters neemt bij het vermoeden van fraude en hoe het staat met de 63 zaken waarbij er in 2018 proces-verbaal is opgemaakt door de NVWA.

Vragen VVD over mestfraude

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  21° / 17°
  80 %
 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer