Met+de+billen+bloot
Blog
©

Met de billen bloot

Voor een redacteur bij Varkens.nl is het schrijven van gedegen vakinhoudelijke artikelen dagelijkse kost. Beschrijvend voorop gaan in de innovatietrein en (inter)nationale ontwikkelingen in de varkenssector. Scherp, alert en waar nodig kritisch zwart op wit zetten van andermans expertise, kennis en visie.

Met bijna twee decennia schrijverservaring en van boerenkomaf draai ik daar als het ware mijn hand niet meer voor om. Op de automatische piloot woorden en zinnen tot een lezenswaardig verhaal boetseren, is echter onmogelijk. Telkens wil ik waarde toevoegen met het sectorspecifiek en vakinhoudelijk maken van nieuws, verdiepende artikelen, bedrijfsreportages. Een consument dient het graag te willen lezen en het moet goed te verteren zijn. Prikkelen zodat er (ooit) wat mee gaat gebeuren. Maar alleen zware kost voorschotelen, vind ik niet chique. Af en toe mogen er dus ook wat luchtigere varkenszaken tussendoor. De boog kan niet altijd gespannen zijn.

In wezen verschilt het redacteurschap niet van het vakman- en ondernemerschap van varkenshouders. Gewilde producten maken, efficiënt werken, werkvreugde, samenwerken en kennis uitwisselen. En net als jullie vertoef ik vaak tussen vier muren. De kersen op mijn redacteurstaart zijn de persoonlijke ontmoetingen.

Maar… vanaf dit jaar word ik zichtbaarder. In eigen woorden mag ik mijn persoonlijke bespiegelingen via blogs op Varkens.nl delen. In 2019 ga ik met de billen bloot.

Jos Thelosen
Varkensredacteur

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 16°
  50 %
Meer weer