Varkensbedrijven+zetten+deuren+open
Nieuws
©

Varkensbedrijven zetten deuren open

Op de valreep van het nieuwe jaar zijn er nog twee open dagen. Familie Dekker uit Vriezenveen zet donderdagmiddag 20 december de deuren open van de nieuwe stallen voor biggen en vleesvarkens. Klaas Mijnheer opent diezelfde dag de deuren van zijn nieuwe vleesvarkensstal in Rouveen.

De nieuwe vleesvarkensstal van Klaas Mijnheer in Rouveen biedt plaats aan 2.560 vleesvarkens. Samen met de bestaande vleesvarkensstal is het bedrijf met 350 zeugen daardoor gesloten geworden op dezelfde locatie. Het bedrijf van Mijnheer heeft een hoge gezondheidsstatus en is vrij van Mycoplasma en APP. Het fungeert als proefbedrijf voor Topigs Norsvin en AgruniekRijnvallei. Tijdens de open dag is ook de mestverwerkingsinstallatie te zien die op het bedrijf wordt getest.

De open dag bij Klaas Mijnheer is van 15.00 tot 21.00 uur aan de Koezenkooiweg 2 in Rouveen. De vraag is om vooraf aan het bezoek te douchen en in schone kleding het bedrijf te bezoeken.

Duurzame stallen


In Vriezenveen heeft de familie Dekker een nieuwe stal gebouwd voor 3.700 biggen van het eigen zeugenbedrijf en 1.980 vleesvarkens. De duurzame stallen zijn voorzien van warmteterugwinning, een biologische luchtwasser, led-verlichting en warmtecirculatie. De biggen en vleesvarkens krijgen hun voer via een computergestuurde droogvoerinstallatie.

Bij de familie Dekker is de open dag van 13.30 tot 18.00 uur. Het nieuwe bedrijf ligt aan de Oostermaatweg 9 in Vriezenveen.

 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  20° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  60 %
 • Vrijdag
  21° / 14°
  75 %
Meer weer