Eerste+Duitse+varkenshouders+gaan+voor+Balance
Nieuws
©

Eerste Duitse varkenshouders gaan voor Balance

Tijdens EuroTier 2018 in Hannover ondertekenden drie Noord-Duitse varkenshouders een leveringsovereenkomst met Vion. Zij zijn de eerste varkenshouders die hun dieren in het Good Farming Balance concept gaan leveren. Als de eerste schapen over de dam zijn... 

De vraaggerichte en geplande productie van varkens draagt bij aan het optimaal tot waarde kunnen brengen van het gehele slachtvarken. Daarmee vergroot Vion haar productaanbod voor verschillende specifieke marktsegmenten wereldwijd. Ook de eerste Duitse varkenshouders zijn overtuigd van het ketenconcept Good Farming Balance. “Met passende stukken vlees willen wij verschillende markten over de gehele wereld optimaal kunnen bedienen”, zei Frans Stortelder tijdens de persbijeenkomst ter gelegenheid van de ondertekening van de overeenkomst. “Die differentiatie kunnen we alleen realiseren als we het samen met onze varkenshouders oppakken. Zij moeten zorgen voor onderscheidende varkens.”

Veel voordelen


Voor de Noord-Duitse varkenshouders valt er te kiezen uit vijf verschillende levermodules. De voordelen voor de varkenshouders zijn dat ze afdelingen in een of twee keer leeg kunnen maken zodat ze meer rondes per jaar kunnen draaien. Dat is ook beter voor de diergezondheid en leidt tot een gunstigere voerconversie en optimalere technische resultaten. Ook komt er meer rust in de prijsvorming en dus aanvoer van varkens. Er wordt gewerkt aan een vaste prijs voor een periode van zes weken die gebaseerd wordt op de VEZG-notering.

Vion krijgt zo meer continuïteit in de aanvoer van onderdelen van varkens. Het beter te plannen aanbod geeft meer rust in de bedrijfsvoering bij Vion en het goed kunnen bedienen van vleesafnemers. “Zowel wij als Vion als de varkenshouders profiteren dus van deze manier van samenwerken.”

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer