Frankrijk+sluit+grens+naar+AVP%2Dgebied
Nieuws
©

Frankrijk sluit grens naar AVP-gebied

De drie Franse departementen die naast de bufferzone in Belgisch Luxemburg sluiten de grenzen naar dat gebied en gaan een hek bouwen. Er mogen geen dieren, mensen en verkeer meer heen en weer om te voorkomen dat Afrikaanse varkenspest zich verspreid. Het gaat om de departementen Ardennen, Meuse en Meurthe et Moselle.

Naast deze grenssluiting geldt er in het grootste deel van het gebied ook een jachtverbod en mogen er geen personen de bossen in. Deze maatregelen moeten voorkomen dat er besmettingen worden overgedragen naar de varkensbedrijven in deze regio.

75 keer in België

In Belgisch Luxemburg blijft het aantal wilde zwijnen dat besmet blijkt met Afrikaanse varkenspest maar oplopen. In een paar dagen kwamen er meer dan 20 besmettingen bij, waardoor de teller nu op 75 staat (10 oktober). De verwachting is dat er nog meer bij komen. Alle besmette wilde zwijnen zijn gevonden binnen de bufferzone volgens de mededelingen van de FAVV.

 

 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  20 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  20 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer