Nog+drie+zwijnen+met+AVP
Nieuws
©

Nog drie zwijnen met AVP

In België zijn opnieuw drie dode wilde zwijnen gevonden die getroffen zijn door Afrikaanse varkenspest. Dat meldt referentielaboratorium Sciensano, volgens een bericht op de website van de Boerenbond. De zwijnen zijn gevonden in het gebied waar eerder al met AVP besmette wilde zwijnen werden aangetroffen.


De drie dode everzwijnen zijn gevonden vlakbij de vindplaats van de eerste wilde zwijnen met Afrikaanse varkenspest bij Etalle, in de Belgische provincie Luxemburg. Het bericht op de site van de Boerenbond is nog niet bevestigd via de officiële berichtgeving van de FAVV, de Belgische NVWA. Wel was al bekend dat er drie dode zwijnen voor onderzoek op AVP waren aangeboden.


In Nederland worden voorlopig nog geen extra maatregelen genomen.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  8° / 2°
  20 %
 • Zaterdag
  10° / 6°
  95 %
 • Zondag
  11° / 7°
  85 %
Meer weer