Rabobank+boert+eerste+helft+2018+goed
Nieuws
©

Rabobank boert eerste helft 2018 goed

Rabobank presenteert klinkende cijfers over het eerste halfjaar van 2018. Een nettowinst van 1,7 miljard euro. Dat is een stijging van 12 procent ten opzichte van het eerste halfjaar van 2017. Het rendement op geïnvesteerd vermogen kwam uit op 8,8 procent, een rendement waarvan boeren alleen kunnen dromen.

Volgens Rabobank is het gunstige resultaat deels te danken aan de aanhoudend gunstige economische ontwikkelingen. Kredietverliezen waren daardoor laag. Daarnaast zijn de inkomsten op peil gebleven terwijl de kosten daalden. Ofwel: de efficiency is toegenomen. De doelstelling om 8 procent rendement te behalen op geïnvesteerd vermogen werd ruimschoots gehaald (8,8 procent). Een jaar geleden was dat precies 1 procent lager. Dat alles draagt bij aan een verdere versterking van de kapitaalpositie van Rabobank. Wel blijft kostenbeheersing nodig. Daarom vergt voortschrijdende digitalisering in de financiële sector de komende jaren extra investeringen.

Verduurzamen


De coöperatieve bank geeft aan voortvarend op weg te zijn met de invulling van de missie ‘Growing a better world together’. Innovatie en duurzaamheid krijgen daarbij prioriteit. In Nederland en internationaal is via campagnes aandacht gevraagd voor maatschappelijke thema’s als financieel gezond leven, gezonde groei van ondernemers en het tegengaan van voedselverspilling. Ook spant de Rabobank zich in voor het verduurzamen van de (mondiale) voedselketen. Een adequaat beleid ten aanzien van onder andere dierenwelzijn, palmolieproductie en biodiversiteit en de handhaving daarvan hebben de hoogste prioriteit.

Deze ambities op gebied van duurzaamheid worden niet onder stoelen of banken geschoven. In juni werd Rabobank door Sustainalytics uitgeroepen tot sectorleider op gebied van milieu, sociaal en bestuur. Ook is Rabobank na ASN Bank en Triodos Bank  met de derde plek de hoogst genoteerde Nederlandse grootbank in de meest recente Sustainable Brand Index in de sector financiële dienstverlening.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer