Ventileer+mening+over+zomertijd+in+de+EU
Nieuws
©

Ventileer mening over zomertijd in de EU

Tot 16 augustus kan iedere inwoner in de EU zijn of haar mening over de zomertijd openbaar maken. Heeft u als varkenshouder moeite met deze verstorende factor van de biologische klok of vindt u het juist een prima systeem, ventileer uw opvatting richting Brussel. 

De Europese Commissie heeft dat besloten om de mening van EU-inwoners te peilen op verzoek van het Europees Parlement. Iedereen kan zijn of haar voor- en nadelen van de zomertijd geven. Bij dat systeem gaat in maart de klok een uur vooruit en wordt die in oktober weer een uur teruggezet.

Volgens de tegenstanders verstoort de zomertijd de biologische klok van mens en dier. Verschillende politieke partijen in Nederland waaronder het CDA en de PVV willen van dat systeem. De uitkomst van de Europese enquête telt mee in het besluit over het afschaffen of handhaven van de zomertijd in de hele EU.
Online staat een formulier in eigen taal waarop gevoelens en argumenten kenbaar kunnen worden gemaakt.

Klik hier om uw mening te ventileren.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  3° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  6° / 1°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 0°
  20 %
Meer weer