Export+varkensvlees+naar+China+stijgt+weer
Nieuws
©

Export varkensvlees naar China stijgt weer

China neemt weer meer varkensvlees vanuit de EU op. Eind februari lag de export nog 9,9 procent achter op vorig jaar. Eind april is dat een stuk minder met een achterstand van 5,9 procent. Door de stijging van de export naar andere landen is de totale export nipt hoger dan vorig jaar in dezelfde periode.

De export van varkensvlees naar landen buiten de EU is in totaal bijna 1,3 miljoen kilo. Ten opzichte van vorig jaar is dat 0,2 procent hoger. China is en blijft de grootste afnemer van varkensvleesproducten. In de eerste vier maanden van dit jaar ging er 463.274 ton naar dit land. Dat is nog steeds ruim 30.000 ton minder dan vorig jaar. Maar deze achterstand is bijna net zo groot als in februari, toen de export achterliep met 27.000 ton. Aan de andere kant is wel de export naar Hong Kong flink lager dan vorig jaar. De export ligt 32.000 ton, dat is 26,5 procent achter op vorig jaar.

Groei in veel afzetkanalen


De export van varkensvlees naar alle andere afzetkanalen blijft maar groeien. Grootste stijger in procenten is Zuid Korea met 25 procent, bijna 25.000 ton extra. Tweede grote stijger zijn de Verenigde Staten met 23,8 procent ofwel zo’n 12.000 ton. Opmerkelijk gezien de grote productiestijging in dat land zelf.
De afzet naar de Filipijnen groeit met 16,4 procent (13.000 ton). Naar Japan groeit de export met 6,6 procent (dat is 9.000 ton). Japan staat daarmee nog steviger op de tweede plek van belangrijkste exportbestemmingen met 147.103 ton. Naar alle overige exportbestemmingen is de export in totaal gegroeid met 2 procent naar 319.763 ton varkensvleesproducten.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 7°
  90 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer