Groen+licht+contributie+en+samenwerking+POV%2DLTO
Nieuws
©

Groen licht contributie en samenwerking POV-LTO

De grote meerderheid van de POV-leden heeft ingestemd met alle beslispunten tijdens de Algemene Ledenvergadering, maandag 26 maart. Dat betekent onder andere dat de samenwerking tussen POV en de regionale LTO-organisaties is goedgekeurd, net als de contributie.

In totaal kwamen maandagavond tijdens de besloten ALV elf beslispunten voor het voetlicht. Naar eigen zeggen was er soms een diepgaande discussie nodig over een aantal punten. Uiteindelijk werden alle besluiten met een grote meerderheid van stemmen aangenomen.

Contributie
Een van de beslispunten was de contributie van de leden. De contributie zoals die nu is vastgesteld, is lager dan de afdracht destijds aan het Productschap. In 2013 betaalde een vleesvarkenshouder met 5.000 vleesvarkens per afgeleverd varken 22 cent, in totaal 3.300 euro per jaar. Daar kwam dan de bijdrage aan LTO-Varkenshouderij of NVV nog bij.
De POV-contributie voor deze vleesvarkenshouder is nu 1.409,10 euro. Dat is 9 cent per afgeleverd varken. Met dit bedrag is dan alles gedekt: onderzoek & innovatie, sectorpromotie en de belangbehartiging internationaal, nationaal, regionaal en tussen de sectoren.

Samenwerking
De LLTB liet kort voor de ALV weten momenteel niet achter de samenwerkingsovereenkomst te staan. De ALV heeft echter wel ingestemd met de samenwerkingsovereenkomst. De POV ziet dat als een duidelijk signaal. De komende weken zullen met alle LTO-organisaties gesprekken plaatsvinden over de samenwerking. Het standpunt van de POV is daarbij dat de samenwerkingsovereenkomst onlosmakelijk is verbonden met het innen van de contributie.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  24° / 12°
  30 %
 • Woensdag
  19° / 15°
  90 %
 • Donderdag
  20° / 13°
  50 %
Meer weer