Voor+16+maart+opgeven+voor+Holland+Varken
Nieuws
©

Voor 16 maart opgeven voor Holland Varken

Varkenshouders die willen deelnemen aan het nieuwe KetenKwaliteitsSysteem (KKS) Holland Varken moeten zich vóór 16 maart aanstaande opgeven. Anders komen ze niet meer in aanmerking voor de financiële bijdrage vanuit de EU van maximaal 1250 euro voor 5 jaar deelname.

Op de website hollandvarken.nl staat uitgebreide informatie over de financiële bijdrage. Deze is voorlopig vastgesteld op maximaal 1250 euro per deelnemend UBN. De bijdrage wordt in een periode van 5 jaar uitgekeerd als tegemoetkoming in de deelnamekosten van het Normenkader Holland Varken.

Twee stappen
Varkenshouders moeten wel vóór 16 maart twee stappen ondernemen om voor die bijdrage in aanmerking te komen. Ten eerste moeten ze een nieuwe overeenkomst sluiten met de Certificerende Instelling (CI) van een erkend kwaliteitssysteem/module. Ten tweede moeten ze vóór 16 maart de BTW over de financiële bijdrage vooruitbetalen aan de CI. Dit is 262,50 euro (21 procent van 1250 euro) per deelnemend UBN. Anders gaat een deel van de Europese steunmiddelen direct naar de Belastingdienst. De voorgeschoten BTW is later terug te vragen bij de Belastingdienst.

Erkende kwaliteitssystemen
Er zijn twee erkende kwaliteitssystemen: IKB Varken en de plusmodule van IKB Nederland Varkens. De Certificerende Instanties waar de varkenshouders zich kunnen aanmelden zijn Kiwa VERIN en Producert. Varkenshouders moeten zich hier dus voor 16 maar aanmelden en de BTW hebben betaald om in aanmerking te komen voor de financiële bijdrage vanuit de EU.

Kijk voor meer informatie op www.hollandvarken.nl.

 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  21° / 17°
  80 %
 • Woensdag
  22° / 14°
  5 %
 • Donderdag
  24° / 12°
  5 %
Meer weer