Eenvoudig+kennis+opfrissen+en+vergroten
Nieuws
©

Eenvoudig kennis opfrissen en vergroten

Kennis is de basis voor een gezonde varkenshouderij. Varkenshouders, medewerkers, studenten en andere geïnteresseerden kunnen hun kennis binnenkort gemakkelijk vergroten opfrissen en bijhouden via E-learning Varkenshouderij. Registreren voor dit platform kan tijdens de LIV Venray.

De E-learning Varkenshouderij is ontwikkeld vanuit het varkenshouderijonderwijs samen met partners vanuit het bedrijfsleven: Topigs Norsvin, Trouw Nutrition en Boehringer Ingelheim. Deze bedrijven vinden dat een gezonde varkenshouderij niet kan zonder kennis en dat die kennis dan ook voor iedereen toegankelijk moet zijn.

Alle onderdelen
Het e-learningplatform start vanaf 1 april 2018 en behandelt alle onderdelen van het zeugen- en vleesvarkensbedrijf in zes modules. De module kraamstal bijt daarbij de spits af. Die behandelt heel uitgebreid alle onderdelen en werkzaamheden tijdens de kraamperiode. De verzorging en voeding van de biggen en zeugen, de mogelijke gezondheidsproblemen en de aanpak ervan komen aan bod. In juni volgt de tweede module: de Inseminatie- en drachtstal.

Registreren
Tijdens de LIV Venray kunnen varkenshouders, medewerkers en andere geïnteresseerden zich alvast registreren. Dat kan op de stands van Boehringer Ingelheim en Topigs Norsvin. Dan hebben ze bij lancering op 1 april direct toegang tot de eerste module over de kraamstal.

Voor E-learning Varkenshouderij werken de AOC’s varkenshouderijonderwijs samen in het CIV Agri & Food. Aeres MBO, Citaverde College, Helicon, AOC Oost en de Groene Welle nemen samen met Boehringer Ingelheim, Topigs Norsvin en Trouw Nutrition deel aan dit project. Ze investeren en denken mee over de inhoud en opzet. Roodbont uitgevers werkt de modules verder uit.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  19° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  60 %
 • Vrijdag
  20° / 14°
  75 %
Meer weer