400%2E000+ton+minder+varkensvoeders
Nieuws
©

400.000 ton minder varkensvoeders

De totale mengvoederproductie voor varkens is in de 28 Europese lidstaten vorig jaar met 1 procent gedaald. Werd in 2016 nog 50,3 miljoen ton aan varkensvoeders uitgeleverd, in 2017 is dat gedaald naar 49,9 miljoen ton. In zowel de rundvee- als pluimveehouderij werden wel meer tonnen voeders afzet, waardoor de totale veevoederafzet in 2017 toch nog 0,2 procent hoger uitkwam. Dat blijkt uit schattingen van de mengvoerbedrijven die aangesloten zijn bij de Europese koepelorganisatie Fefac.

Voor dit jaar verwacht Fefac een stabilisatie van de varkensvoerproductie. Een aantal factoren spelen een rol bij de ontwikkeling van de varkensproductie in de EU. Actuele cijfers tonen aan dat het aantal zeugen in de EU is toegenomen. Maar de wereldwijde vraag naar varkensvlees zal bepalen hoeveel vleesvarkens er effectief zullen worden gehouden. Fefac schat in dat deze marktvraag zich zal stabiliseren. Daarnaast kan nationale en lokale regelgeving rondom mest en de uitstoot van fosfaat impact hebben op de vraag naar varkensvoeders. Europees gezien verwacht Fefac al met al weinig verandering. Oftewel: de productie van varkensvoer zal zich stabiliseren op het huidige niveau van rond de 50 miljoen ton.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  20° / 8°
  20 %
 • Vrijdag
  21° / 13°
  75 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer