Bewust+Afrikaanse+Varkenspest+weren
Nieuws
©

Bewust Afrikaanse Varkenspest weren

Tijdens twee interactieve avonden krijgen varkenshouders handvatten aangereikt om hun uw bedrijf optimaal te beschermen tegen insleep van ziektes en dan specifiek gericht op Afrikaanse Varkenspest (AVP). Op 6 februari (Markelo) en 7 februari (Asten) geven GD en MS Schippers tips die varkenshouders direct kunnen toepassen op hun bedrijf.

Twee decennia geleden kampte de Nederlandse varkenshouderij met uitbraken van Klassieke Varkenspest (KVP). Door verkeerde maatregelen en via transport brak er een epidemie uit en verspreidde het KVP-virus zich over honderden varkensbedrijven. Zo’n situatie wilde niemand in Nederland ooit meer meemaken.

Toch wordt de dreiging van Afrikaanse Varkenspest met de dag groter. Deze zeer besmettelijke ziekte rukt op vanuit de Baltische staten, Polen, Tsjechië, de Oekraïne en (Wit-)Rusland. Alle zeilen moeten worden bijgezet om AVP buiten Nederland te houden. Maar zijn alle Nederlandse varkenshouders zich wel bewust van de dreiging die op de loer ligt? Bieden zij hun varkens de bescherming die ze nodig hebben?

GD-er Theo Geudeke gaat in op de verspreiding en de risico’s van AVP. Arjan Wermink van MS Schippers belicht de praktische maatregelen die varkensbedrijven kunnen nemen.
Aanmelden via mail: evenementen@schippers.eu

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  19° / 10°
  50 %
 • Zondag
  22° / 9°
  70 %
 • Maandag
  19° / 12°
  30 %
Meer weer