Ongewijzigde+verwerkingspercentages+in+2018
Nieuws
©

Ongewijzigde verwerkingspercentages in 2018

De percentages voor verplichte mestverwerking in 2018 zijn vastgesteld. LNV-minister Carola Schouten heeft in geen enkele regio de percentages aangescherpt. Voor regio Oost geldt in 2018 dus ook dat 52 procent van het overschot aan fosfaat op een bedrijf verplicht verwerkt dient te worden. Dat percentage blijft in Regio Zuid op 59 procent. De regio Overig is de verwerkingsverplichting gesteld 10 procent van het bedrijfsoverschot.

De sectororganisaties hebben ingestemd met die percentages, meldt LNV-minister Schouten aan de Tweede Kamer.
Jaarlijks worden de percentages verplichte mestverwerking vastgesteld op basis van actuele gegevens over de nationale fosfaatproductie en de plaatsingsruimte van fosfaat binnen de Nederlandse landbouw. De Commissie van Deskundigen Meststoffenwet adviseert de minister daarin.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  19° / 11°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  80 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer