Impuls+voor+19+ketenconcepten
Nieuws
©

Impuls voor 19 ketenconcepten

19 samenwerkingsverbanden van varkenshouders hebben een financiële ondersteuning gekregen via de POV-regeling Ondersteuning ketenconcepten. In totaal krijgen de initiatieven 919.501 euro (980.000 euro aan Europees geld is ervoor beschikbaar). Het gaat om projecten van bestaande ketenconcepten, maar ook om prille samenwerkingsverbanden met een gedegen plan.

De regeling is bedoeld voor samenwerkingsverbanden van varkenshouders die hun positie in de keten willen professionaliseren en verstevigen. Na een eerste toets door een onafhankelijke adviescommissie hebben een aantal samenwerkingsverbanden hun plan verder uitgewerkt en opnieuw ingediend. De adviescommissie heeft deze plannen beoordeeld en een advies gegeven aan de vaststellingscommissie van de POV.

De goedgekeurde varkenshouderijprojecten zijn zeer divers met veel aandacht voor kwaliteit en transparantie. Verschillende plannen focussen op smaak van varkensvlees en imagoverbetering van de varkenshouderij. Ook is er aandacht voor een betere positionering en margeverdeling in de keten.

Lees ook dit bericht.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  20° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  60 %
 • Vrijdag
  21° / 14°
  75 %
Meer weer