Mestfraude+samen+aanpakken
Nieuws
©

Mestfraude samen aanpakken

Volgens NRC Handelsblad is er op grote schaal sprake van mestfraude in Oost-Brabant en Noord-Limburg. Carola Schouten, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft er vandaag (13 november) overleg over met de betrokken organisaties. Daarbij moeten er volgens LTO Nederland vooral duidelijke afspraken komen over de aanpak.

Het opzettelijk overtreden van de mestwetgeving moet worden aangepakt. Daarover kan volgens LTO Nederland geen misverstand over bestaan. Hans Huijbers voorzitter van LTO Nederland heeft dat al duidelijk laten weten.

Het overleg met minister Schouten dat gepland is voor maandagmiddag 13 november moet vooral duidelijk maken hoe groot de omvang van de mestfraude is. Dat wil zeggen de fraude waarbij transporteurs, handelaren en veehouders willens en weten de regels overtreden vanwege economisch gewin.

“Daarnaast zullen er ook administratieve fouten worden gemaakt omdat de wetgeving best ingewikkeld is”, zegt woordvoerder Maarten Leseman van LTO Nederland. “Dat wil niet zeggen dat we dit goed praten, maar we moeten wel met zijn allen op zoek naar waterdichte systemen. Hopelijk geeft het overleg van vandaag meer duidelijkheid over wie daarbij wat moet doen. We moeten vooral niet naar elkaar wijzen. Maar samen op zoek naar oplossingen.”

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  20 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  20 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer