Lachen, gieren, brullen

Achter de laptop aan de keukentafel. Het komt vaker (meestal!) voor dat ik de avond voor de deadline thuis zit te werken. Maar vandaag was er geen andere optie. We zijn naar een nieuw kantoor verhuisd.

Verhuizen is synoniem voor stress en afzien. Maar als ik terugkijk, was het meer een bedrijfsuitje. Toen ik met een busje bij het oude kantoor kwam, stonden John en Jelle al te wachten. Met Wendy pakte ik dozen in en daarna was het een kwestie van sjouwen. Om 12 uur was het oude kantoor leeg en het nieuwe gevuld. Een uurtje later was ook het laminaat weg. Het ging als een speer, maar we hebben ook hard gewerkt.

Uiteraard af en toe een krachtterm, maar vooral veel lol. We waren een machine met humor als olie. Met voldoende tijd voor koffie en broodjes tussendoor. En niet te vergeten: onze Jos die bij hem thuis zorgde dat de productie van het nieuwe magazine gewoon door ging. De schouders eronder voor teamwork en m’n eigen mensen zijn daar een schoolvoorbeeld van. Samen lachen, gieren en ook brullen af en toe.

Wees eens eerlijk: welke rol speelt samen lachen, gieren, brullen op uw bedrijf? We organiseerden een training voor Poolse medewerkers en we schrokken van hun verhalen. Niet uitgenodigd worden voor de koffie, alleen maar rotklusjes. Ook Nederlandse medewerkers zijn soms ontevreden. Waardering staat niet altijd bovenaan op uw prioriteitenlijstje.

De komende jaren wordt het tekort aan goede, gemotiveerde medewerkers alleen maar groter. Wees er zuinig op, want we hebben ze keihard nodig, die toppers. Het is niet alleen een kwestie van geld. Wel: samen de schouders eronder, mee mogen denken. Samen lachen, gieren, brullen als basis voor succesvol ondernemerschap. Ik wens u net zo’n topteam toe als dat van mij.

Janneke Janssens
Eigenaar Varkens.nl

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  10° / 8°
  75 %
 • Dinsdag
  9° / 4°
  90 %
 • Woensdag
  8° / 6°
  85 %
Meer weer