Zuid%2DNederlandse+AB%E2%80%99s+gefuseerd
Nieuws
©

Zuid-Nederlandse AB’s gefuseerd

De leveranciers van vakkundig en gemotiveerd personeel AB Werkt en AB Brabant zijn medio juli gefuseerd tot AB Werkt Zuid-Nederland. Door de krachtenbundeling ontstaat een gezonde coöperatie, actief in Limburg, Noord-Brabant en Zeeland.

De fusie-organisatie is gespecialiseerd in bedrijfsverzorging, uitzenden en detachering. De nieuwe coöperatie heeft 4.800 leden en een omzet van circa 110 miljoen euro per jaar. AB Werkt Zuid-Nederland heeft in totaal negen kantoren en de interne organisatie bestaat uit 125 mensen. “Door de schaalgrootte en het aaneengesloten werkgebied kan de nieuwe coöperatie nog beter inspelen op de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt voor agrarische en aanverwante sectoren”, stelt Jack Janssen de directeur van AB Werkt Zuid-Nederland. Hij noemt de fusie een logische stap. ‘We kunnen synergievoordelen behalen en de sterkere coöperatie geeft meer mogelijkheden om ons goed te profileren. De nieuwe AB-organisatie heeft aantrekkelijk en goed werkgeverschap hoog op de agenda staan. Leden en opdrachtgevers profiteren daarvan evenals van de verdere professionalisering van onze dienstverlening en automatisering.’

Ankie Wijnen, boerin op een melkveebedrijf  in Asten-Heusden, is de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen van AB Werkt Zuid-Nederland. Zij vindt het belangrijk dat AB Werkt in de komende jaren een goede invulling blijft geven aan bedrijfsverzorging. “Dat is ook waar beide coöperaties ooit voor zijn opgericht.”

Ook stelt Wijnen dat de nieuwe AB-coöperatie breder kwalitatief goed personeel moet blijven leveren tegen een redelijke prijs. Te meer daar automatisering en groter wordende bedrijven andere competenties en vaardigheden van de medewerkers vragen. “Op dit soort ontwikkelingen moeten we alert zijn en zorgen dat personeel zich blijft ontwikkelen. De nieuwe fusie-organisatie biedt daarvoor kansen.”

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  3° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  6° / 1°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 0°
  20 %
Meer weer