Afzet+Voergroep+Zuid+stijgt
Nieuws
©

Afzet Voergroep Zuid stijgt

De afzet van Voergroep Zuid is vorig jaar over de hele breedte gestegen met 2,7 procent. Bij de varkens steeg de afzet van mengvoer met 5,7 procent, terwijl landelijk de afzet van mengvoer naar de varkenssector in 2016 daalde met 5 procent.

De totale afzet van Voergroep Zuid steeg vorig jaar van 781.341 naar 802.272 ton. Niet alleen bij de varkens, ook bij het melkvee (+ 5,3 procent) en de geiten (+ 11,2 procent) steeg de afzet. Bij het pluimvee daalde de mengvoerafzet met 4,4 procent. Wel steeg van losse grondstoffen met 6,9 procent, vooral door een stijging bij het pluimvee.

Door hogere afzet van de business unit Voer & Grondstoffen heeft bijgedragen aan een flink beter resultaat van Voergroep Zuid. In 2015 boekte het bedrijf nog een verlies van 4,7 miljoen euro. In 2016 was er een winst van 355.000 euro. Het betere resultaat komt daarnaast vooral doordat het resultaat van de business unit Retail sterk verbeterde, al blijft het licht negatief.

Algemeen directeur Wim Maaskant wil de komende jaren de afzet in alle sectoren minimaal op het huidige niveau handhaven. Gezien de krimpende markt zal dat de nodige inspanningen vragen. Volgens Maaskant gaat het lukken doordat Voergroep Zuid goed voer tegen een scherpe kostprijs kan leveren. "En doordat we nog meer gaan inspelen op de specifieke behoeften van onze klanten.”

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Maandag
  2° / 0°
  90 %
 • Dinsdag
  4° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  5° / 2°
  85 %
Meer weer