Mengvoerafzet+daalt+vijf+procent
Nieuws
©

Mengvoerafzet daalt vijf procent

De afzet van varkensvoer is vorig jaar met vijf procent gedaald. Dat blijkt uit de cijfers van Nevedi, deze organisatie vertegenwoordigt meer dan 95 procent van de Nederlandse mengvoerleveranciers.

De afzet van mengvoer daalt zowel bij de zeugen, biggen als vleesvarkens. Vorig jaar was de totale afzet van varkensvoer nog 4,71 miljoen ton, tegenover 4,96 miljoen ton in 2015. In 2015 was er ook al sprake van een daling in de afzet, toen was het twee procent minder dan in 2014.

De varkenssector is nog steeds de grootste afnemer van mengvoer. De rundveesector kwam in 2016 wel dichterbij door een groei van de afzet met 8,6 procent naar 4,2 miljoen ton. In totaal daalde de mengvoerafzet met 0,3 procent.

De afzetdaling in de varkenssector is voor een deel een gevolg van de daling van de varkensstapel. Daarnaast is het mogelijk een gevolg van de toename in het gebruik van vochtrijke en droge bijproducten of granen. De afgelopen jaren nam de afzet van deze producten in de varkenssector jaarlijks toe. Cijfers over 2016 zijn nog niet bekend.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 7°
  90 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer