Geen+direct+effect+vleescrisis+Brazili%C3%AB
Nieuws
©

Geen direct effect vleescrisis Brazilië
Het vleesschandaal in Brazilië zal geen directe effecten hebben voor de varkenssector. Brazilië exporteert nauwelijks varkensvlees naar de EU. Wel komt er mogelijk (nog) meer vraag vanuit China dat de grenzen voor Braziliaans vlees heeft gesloten.

Het vleesschandaal in Brazilië heeft voor zover bekend betrekking op vlees van pluimvee- en rundvee. Afgekeurd vlees is opnieuw verpakt en toch op de markt gebracht. Ook zouden er chemicaliën zijn gebruikt om het bederf te verhullen. Het gaat daarbij om JBS, de grootste vleesproducent ter wereld, met ook vestigingen in de Verenigde Staten, die zowel pluimvee, rundvee als varkensvlees produceert. De andere firma is BRF, die wereldwijd op plaats vier staat.

Inmiddels hebben heel wat landen de grenzen voor Braziliaans vlees gesloten. Dat zijn naast China en de EU, onder andere Hong Kong, Mexico en Chili. Dat China als eerste de grenzen sloot, is een logische stap. Het land is sinds het schandaal met babypoedermelk heel scherp op de voedselkwaliteit. Het sluiten van de grenzen zal volgens Dé van de Riet, COV-woordvoerder, niet direct een effect hebben op de varkensprijzen. "Al zal de huidige grootafnemer China wel op zoek gaan naar nieuwe leveranciers.”

 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  8° / 2°
  20 %
 • Zaterdag
  10° / 6°
  95 %
 • Zondag
  11° / 7°
  85 %
Meer weer