Aanvraagperiode+mestcollectief+verlengd
Nieuws
©

Aanvraagperiode mestcollectief verlengd

De eerste openstellingsronde van de Regeling Stimulering Mestverwerking is met twee weken verlengd. Er bleek meer tijd nodig om alle vragen die binnenkwamen over de Regeling te beantwoorden. Aanvragen moeten nu vóór 3 april 2017 zijn ingediend.

Inmiddels zijn er al wel een aantal financieringsaanvragen definitief ingediend. De Regeling Stimulering Mestverwerking is bedoeld voor collectieven van mestproducenten: Varkens- en/of melkveehouders. Er is in totaal 9,98 miljoen euro subsidie beschikbaar, daarvan is 1 miljoen euro beschikbaar voor monovergisting.  Het maximumbedrag van de subsidie per project is 1,5 miljoen (bij monovergisting 1 miljoen euro). De verwerkingscollectieven moeten daarbij nog dit jaar opstarten. POV en Zuivel NL willen met de regeling een volledige verwerking of verwaarding van in totaal 5 tot 6 miljoen kilo fosfaat bereiken. Er zullen 750 tot 1000 veehouders in de mestcollectieven meedraaien.

De aanvragen die binnenkomen na 2 april 2017 worden wel ontvangen, maar niet behandeld. Pas indien er na de eerste openstellingsronde nog steunmiddelen over zijn, komt er een tweede openstellingsronde en zullen de te laat ingediende aanvragen in behandeling genomen.

 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  17° / 11°
  70 %
 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  17° / 13°
  50 %
Meer weer