Oraal+vaccin+coli%2Ddiarree
Nieuws
©

Oraal vaccin coli-diarree

Een vaccin tegen coli-diarree voor orale toepassing komt in mei op de markt. Elanco kan dat op de LIV al melden omdat de registratie van het nieuwe vaccin is afgerond.

Het is het eerste oraal toe te dienen vaccin voor biggen dat bescherming biedt tegen specifieke E. Coli typen die na spenen voor problemen zorgen. En soms kunnen deze coli-typen aan het einde van de kraamperiode zorgen voor diarreeproblemen. Het gaat dus niet om de E.coli-typen die zorgen voor geboortediarree. Daartoe is vaccinatie van de zeugen nodig.

Het nieuwe vaccin van dat bescherming biedt tegen diarree rond het spenen is toepasbaar als de biggen minimaal 18 dagen oud zijn. “Na zeven dagen beidt het vaccin dan bescherming”, zegt Koen Kelderman van Elanco.  “De varkenshouder kan het vaccin toedienen via drenchen, een drinkbakje, of via het drinkwatersysteem (als dat gescheiden is van het systeem van de zeugen).

 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 7°
  90 %
 • Dinsdag
  9° / 6°
  90 %
Meer weer