Communiceren+vanuit+vlees
Nieuws
©

Communiceren vanuit vlees

Vanuit de veehouderijsectoren is het nodig om te zorgen voor een heldere communicatie met de buitenwacht, stelde Jos Goebbels, COV-voorzitter in zijn jaarrede. Het lijkt logisch om dit vanuit het vlees op te pakken. Want maatschappelijke discussies starten vaak vanuit het trefwoord vlees, vult COV-woordvoerder Dé van de Riet aan.

Er is nog geen afgerond plan voor een gezamenlijke communicatie over de sector. Woordvoerder Dé van de Riet meldt dat er binnen de COV wel duidelijke ideeën over zijn en dat die de komende tijd met de sectoren besproken gaan worden. “Onze gedachtegang is duidelijk: De buitenwacht spreekt de sector vrijwel altijd aan vanuit het trefwoord vlees. Onlangs ging het tijdens een interview voor BNR-nieuwsradio over de kiloknaller. Dan komt ook het gebruik van soja in het voer ter sprake en de inzet van antibiotica. Dan zou je kunnen doorverwijzen naar Nevedi voor het  voer en naar LTO voor het onderwerp antibiotica en voor de prijs naar het CBL. Dat werkt niet. Voor de buitenwacht gaat het om één product. Het is dus beter als je dit als sector gezamenlijk oppakt.”

Hoe het precies vorm gaat krijgen is nog de vraag. Van de Riet: “Het platform vlees.nl is een voorbeeld van hoe het zou kunnen. Mogelijk hebben veel mensen het  idee dat hier alleen vleesrecepten op staan. Dat is niet het geval. De site levert al heel veel  achtergrondinformatie over alles wat er bij de vleesproductie komt kijken. Zoals de controle, kwaliteitslabels, dierenwelzijn en de effecten op milieu. Vanaf de varkenshouder, het voer, transport, tot en met de slachterij.”

Lees ook dit artikel.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  19° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  60 %
 • Vrijdag
  20° / 14°
  75 %
Meer weer