Loslaten en aanpakken

Omdat ik mijn column altijd tot het laatst bewaar, krijg ik voor ik ga schrijven altijd de exclusieve drukproef van het nieuwe blad. Dat is voor mij net zo’n verrassing als voor u wanneer u ’m uit het plastic haalt. Mijn team zorgt er tegenwoordig onder de bezielende leiding van Jos geheel zelfstandig voor dat het elke maand weer goedkomt. Inclusief een vriendelijk doch dringend ‘denk je nog aan je column!’ net voor ik daags voor de deadline de deur uit ga.

Voor u zit een blij mens. De drukproef ziet er geweldig uit. Mooie praktijkverhalen, ervaringen en kennis van experts. Rubrieken opgefrist. En we hebben net de eerste kennissessies van de Kenniskalender 2017 achter de rug. Drie keer volle bak, in Zuid zelfs een aparte sessie voor medewerkers waarbij we veel meer aanmeldingen kregen dan er plek was. Dankzij de steun van AB Brabant, AB Werkt en Agro-Connect krijgen medewerkers in Zuid-Nederland nu maandelijks de kans om hun vakkennis via ons bij te spijkeren. Dat voelt goed. Vooral omdat deze organisaties eind vorig jaar besloten hebben dat gezamenlijk aan te gaan en hun ‘ego’ los te laten.

Loslaten was sowieso het thema voor mij in 2016. Privé heb ik moeten loslaten en ook op zakelijk gebied is dat gebeurd. Ook binnen Varkens.nl. Moeders weten hoe moeilijk loslaten kan zijn, maar ook als ondernemer gaat dat niet zonder slag of stoot. En zoals moeders hun kinderen loslaten om ze te laten groeien, zo gaat dat met een bedrijf ook. Soms is een andere route beter dan de uitgestippelde. De kunst is om de stip op de horizon te blijven zien.

In 2016 ben ik 40 geworden, maar een bril heb ik voorlopig gelukkig niet nodig. Die stip zien zal dus het probleem niet zijn. Maar de horizon is ver en zelfs Google kent de weg er naartoe niet. Na loslaten in 2016, wordt aanpakken daarom het thema voor 2017. Halte voor halte, op weg naar het volgende station. Met de gunstige voortekenen als kompas moet dat goedkomen. Loslaten als nieuwe aanpak. Ik hoop dat ik u tegenkom onderweg.

Janneke Janssens
Eigenaar Varkens.nl

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  3° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  6° / 1°
  85 %
 • Donderdag
  5° / 0°
  20 %
Meer weer