Kleine+productiedaling+voorjaar
Nieuws
©

Kleine productiedaling voorjaar

Dit voorjaar zal het aantal varkensslachtingen naar verwachting een kleine daling laten zien. De prognose van de EU-commissie gaat uit van een daling met 800.000 vleesvarkens, oftewel 0,3 procent minder.

Dit voorjaar zal het aantal varkensslachtingen in Europa naar verwachting een kleine daling laten zien. De prognose van de EU-commissie gaat uit van een daling met 800.000 vleesvarkens, oftewel 0,3 procent minder.

Of de verwachting van de EU-commissie uitkomt is nog maar de vraag, voor de eerste drie kwartalen van 2016 was een daling voorzien van 2,2 procent. In werkelijkheid was er sprake van een stijging met 1,6 procent. Dat blijkt uit de cijfers van het Duitse marktonderzoeksbureau AMI.

In Denemarken was er wel sprake van een daling van het aantal slachtingen met 2,8 procent, in België zelfs met 5,7 procent. Spanje is koploper bij de stijgers met een plus van 4,4 procent. Ook in Frankrijk (+1,1 procent), Nederland (+1,2 procent), Duitsland (+1,8 procent) en Polen (+2,9 procent) steeg het aantal slachtingen.

Duitsland blijft binnen Europa het land met het grootste aantal slachtingen met bijna 45 miljoen in de eerste drie kwartalen van 2016. Spanje is gegroeid naar bijna 36 miljoen slachtingen.

 

 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  20° / 12°
  10 %
 • Donderdag
  20° / 8°
  60 %
 • Vrijdag
  21° / 14°
  75 %
Meer weer