Vaccinatiemoment+belangrijk
Bedrijf in Beeld
©

Vaccinatiemoment belangrijk

Bij het vaccineren tegen App is het moment van vaccineren erg belangrijk. Op het bedrijf van Guido van Loon werden de biggen eerst gevaccineerd op 8 en 12 weken leeftijd. Dat had weinig effect. De App-problemen waren niet over. De vaccinatiemomenten zijn toen verschoven naar 12-13 weken en 16-17 weken leeftijd. De vleesvarkens hebben nu geen last meer van App. Er is geen uitval van zware vleesvarkens meer en de voederconversie is flink verbeterd van 2,60 naar 2,50. Het aantal borstvliesontstekingen is flink gedaald en ligt nu rond de 2 tot 3 procent. De dierdagdosering is gedaald van 7,3 naar 3 en ligt het laatste half jaar nog lager.

Lees meer in dit artikel.

Tekst: John Lamers
Foto’s: Van Assendelft fotografie

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  22° / 16°
  80 %
 • Zaterdag
  21° / 15°
  80 %
 • Zondag
  23° / 13°
  25 %
Meer weer