POV+betreurt+lek+naar+de+pers
Nieuws
©

POV betreurt lek naar de pers

Een samenvatting van het actieplan ‘Vitale Varkenshouderij’ is in de openbaarheid gekomen. De POV stuurde die 'STRIKT VERTROUWELIJK' aan de leden om zich voor te kunnen bereiden op de algemene ledenvergadering vandaag in Westervoort. Dan moeten de leden hun stem uitbrengen om al dan niet over te kunnen gaan tot de uitvoering van het actieplan.

Een woordvoeder van de POV zegt de actie van een lid om de samenvatting toch door te spelen naar de pers, te betreuren. De media zou ergens in juni pas over de inhoud van het plan worden geïnformeerd. Over de inhoud van het actieplan wilde de POV-woordvoerder geen enkel commentaar geven.

De regiegroep Vitale Varkenshouderij, onder leiding van voormalig minister Uri Rosenthal en bestaande uit de Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV), de Rabobank en het ministerie van Economische Zaken (EZ), heeft in 2015 het initiatief genomen om te komen tot een actieplan om vitalisering te realiseren. Het actieplan is gericht op het behalen van tastbare resultaten voor varkenshouders en ketenpartners zowel op korte termijn (2016) als op langere termijn (2017-2020).

Het Actieplan is het kompas voor de komende jaren. De eerste resultaten van de uitvoering zullen al in 2016 zichtbaar zijn. Het beoogde eindresultaat is dat de maatregelen rond 2020 leiden tot een rendement op geïnvesteerd vermogen voor de varkenshouder van 6 tot 8 procent.

Om dat beoogde resultaat te bereiken wordt het nodige van varkenshouders gevraagd. Zij zullen zich moeten organiseren in (coöperatieve) samenwerkingsverbanden. De tijd van ‘vrijheid-
blijheid’ en individualisme is voorbij. Samenwerking is de keus voor de toekomst.

Lees hier de gehele samenvatting.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  2° / -3°
  60 %
 • Maandag
  3° / -1°
  40 %
 • Dinsdag
  1° / 0°
  85 %
Meer weer