MACE+mogelijk+naar+industriegebied+Oss
Nieuws
©

MACE mogelijk naar industriegebied Oss

De mestverwerkingsinstallatie van MACE komt mogelijk niet in Landhorst maar in Oss. Dat kan doordat OOC Terminals de mestverwerking van MACE op haar industrieterrein wil plaatsen. De samenwerking is aangemoedigd door de provincie Noord-Brabant en de gemeente Oss.

MACE heeft plannen om in Landhorst een mestverwerkingsinstallatie te bouwen voor 500.000 ton mest. De procedure hiertoe loopt al. Gedeputeerde Agrarische ontwikkeling van provincie Noord-Brabant, Anne-Marie Spierings is gaan zoeken naar een alternatief voor de locatie Landhorst. Daarbij kwam OOC Terminals als beste optie uit de bus. OOC Terminals heeft nu ook een vergunning aangevraagd voor de mestverwerkingsinstallatie op het industrieterrein in Oss. Als OOC die vergunning krijgt, gaat MACE in Landhorst niet door.

De vergunningaanvraag in Landhorst blijft wel doorlopen meldt Frans Meulenmeesters, varkenshouder en woordvoerder van mestcoöperatie MACE. “Aanvullende gegevens voor de locatie in Landhorst zijn aangeleverd. De vergunningprocedures in Landhorst en Oss komen nu beide binnenkort ter inzage. Dan is er zes weken voor bezwaar.”

De kans dat er in Oss geen of weinig bezwaren komen is aanwezig, omdat de locatie op een industrieterrein met de hoogste categorie ligt. Hoe het verloopt in Landhorst is lastiger in te schatten. Mochten er geen of weinig bezwaren komen dan kan het snel gaan en zou eind augustus de bouwvergunning binnen kunnen zijn. De mestverwerking kan dan halverwege 2017 operationeel zijn.

Voordeel van de locatie bij OOC Terminals is dat daar de afzet van de eindproducten via water, spoor of de weg heel goed mogelijk is. Voordeel van de locatie in Landhorst is dat daar eerst het water uit de mest wordt gehaald en de transportkosten dalen. “Maar het belangrijkste is dat we aan de slag kunnen”, zegt Meulenmeesters.

OOC Terminals is gespecialiseerd in de op- en overslag van mineralen en voedselgrondstoffen. Eric Nooijen: “Door de combinatie met de mestverwerkingsinstallatie van MACE kunnen we meststoffen technisch, maatschappelijk en economisch verantwoorde manier naar de akkerbouwgebieden in Europa brengen en zo kringlopen sluiten.”

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  19° / 11°
  50 %
 • Vrijdag
  20° / 9°
  80 %
 • Zaterdag
  20° / 11°
  70 %
Meer weer