Gezondheid+is+winst+en+prijswinnend
Nieuws
©

Gezondheid is winst en prijswinnend

Varkenshouders Gerrit en Ineke Ter Haar uit Geesteren behoren tot de koplopers op gebied van diergezondheid. Dit heeft alles te maken met de manier waarop zij hun bedrijf met zeugen en vleesvarkens managen en met een zeer strikte toepassing van hygiënemaatregelen. Door de goede gezondheid kunnen de varkens het voer optimaal aanwenden voor groei. Dat levert hun niet alleen betere technische en economische bedrijfsresultaten op, maar ook vielen ze daarmee in de prijzen.

Ze ontvingen woensdag 18 mei uit handen van Yvonne Jaspers de Agroscoopbokaal van ForFarmers, een bedrag van 500 euro, voor hun topprestatie. Het bewijs is hun deelname aan de Delta-Score, een nieuwe meet- en vergelijkingstool van ForFarmers en Boehringer Ingelheim. Delta-Score koppelt de aanwezigheid van ziektes op het bedrijf aan de technische prestaties. De score toont de varkenshouder hoe het bedrijf op diverse onderdelen presteert ten opzichtte van vergelijkbare bedrijven. Dit gebeurt onder meer op EW-conversie en karkaskwaliteit van de vleesvarkens en hoe een ondernemer kan sturen op verbetering ervan.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  20° / 11°
  60 %
 • Maandag
  20° / 11°
  50 %
 • Dinsdag
  20° / 11°
  60 %
Meer weer