Steun+drie+circo%2Donderzoeken
Nieuws
©

Steun drie circo-onderzoeken

Dit jaar starten in Europa drie nieuwe onderzoeken naar het circo-virus. Boehringer Ingelheim steunt deze projecten met ieder 25.000 euro.

In de afgelopen negen jaar heeft Boehringer Ingelheim nu 26 onafhankelijke onderzoeksprojecten gesteund. Ieder van deze onderzoeken aan Europese universiteiten en onderzoeksinstituten kreeg een bijdrage van 25.000 euro.

Een van de drie nieuwe projecten is een onderzoek in Nederland. Het gaat kijken wanneer de pasgeboren biggen besmet raken met het circo-virus op bedrijven waar het virus aanwezig is. Daarnaast gaat er in Belgie een onderzoek lopen naar het verband tussen de gevoeligheid voor circo en de genetica. Dat zou dan op den duur selectie naar minder gevoelige varkens mogelijk moeten maken.

Gelijktijdige vaccinatie tegen circo en PRRSv is voordelig. Dat blijkt uit een van de momenteel lopende onderzoeksprojecten, die door Boehringer Ingelheim worden ondersteund. Het onderzoek laat namelijk zien dat het effect van de PRRSv-vaccinatie toeneemt bij de gelijktijdige vaccinatie.

 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Vrijdag
  19° / 11°
  50 %
 • Zaterdag
  20° / 13°
  50 %
 • Zondag
  17° / 13°
  10 %
Meer weer