Kosten+extra+controle+NVWA+voor+de+boer
Nieuws
©

Kosten extra controle NVWA voor de boer

Aanvullende controles van de NVWA tegen betaling zijn al gangbaar in de industriële productie, horeca en ambachtelijke productie. Per 1 mei brengt de NVWA de kosten van dergelijke controles bij diergeneesmiddelen, dierenwelzijn en diergezondheid ook in rekening bij de veehouder. Dit volgt uit het kabinetsstandpunt over het doorberekenen van handhavingskosten, zoals dat staat in het rapport ‘Maat houden 2014’. De basis voor het in rekening brengen van aanvullende controles ligt in Europese regelgeving. de kosten flink oplopen, zoals te zien is in deze tarieventabel.

Aanvullende controles zijn controles die buiten de gebruikelijke controleactiviteiten van de NVWA om worden uitgevoerd. Dit is meestal het van een geconstateerde overtreding door dat bedrijf. Het gaat om hercontroles (de zogenaamde herinspecties) of aanvullende controles die nodig zijn om de omvang/oorzaak van een probleem/overtreding vast te stellen. Bij de meeste reguliere inspecties blijkt overigens niets aan de hand te zijn. Deze reguliere NVWA-inspectie komt niet voor rekening van de veehouder.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zondag
  22° / 10°
  70 %
 • Maandag
  18° / 10°
  20 %
 • Dinsdag
  18° / 10°
  20 %
Meer weer