Rabo+verwacht+sneller+prijsherstel
Nieuws
©

Rabo verwacht sneller prijsherstel

De wereldmarktprijzen voor varkensvlees kunnen de komende periode sneller herstellen. Dat komt door de achterblijvende productie en grote importbehoefte in China aldus Rabobank-analist Albert Vernooij in het kwartaalbericht.

De hoge prijzen in China zullen de import van varkensvlees blijven ondersteunen. De verwachting is dat de import naar 2 miljoen ton gaat. Pas in 2017 verwacht de Rabobank dat de binnenlandse productie in China weer gaat groeien.

Voor een echt herstel van de EU-markt is het nodig dat het aanbod van varkensvlees, inclusief het vlees dat uit de Particuliere Opslag komt, minder wordt. Nieuwe maatregelen van de Europese Commissie zullen niet leiden tot structurele verandering van de concurrentiepositie.

Lees hier het kwartaalrapport.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer