Vion+Food+boekt+weer+winst
Nieuws
©

Vion Food boekt weer winst

Vleesverwerker Vion Food heeft in 2015 na enkele lastige jaren weer zwarte jaarcijfers geschreven. De netto winst in 2015 kwam uit op 22 miljoen euro. Het jaar ervoor bedroeg het verlies nog 21 miljoen euro. De ommekeer is grotendeels te danken aan de fors lagere kosten.

Het bedrijfsresultaat uit de activiteiten daalde van 58 miljoen euro in 2014 naar 45 miljoen euro in 2015. Door lagere kosten voor herstructurering en gedaalde rentelasten en omdat er minder belasting betaald hoefde te worden, is het verschil in resultaat omgebogen in winstcijfers.

In 2015 had Vion Food te kampen met moeilijke marktomstandigheden met name in de varkensbranche. De resultaten bij divisie Beef en Food Service waren daarentegen goed.

Vion Food heeft ook de herstructurering van haar activiteiten in 2015 afgerond. Van de 35 productie- en verwerkingslocaties in 2013 zijn er nu nog 25 over. Daarnaast heeft de vleesverwerker 64 miljoen euro geïnvesteerd in haar productielocaties.

De onderneming wil haar rol van ketencoördinator verder versterken. Binnen de Pork-divisie is de Good Farming Star-varkensvleesketen hiervan een voorbeeld. De hele keten vanaf een groep van 150 varkenshouders tot en met de levering van vlees en vleesproducten is hierin bijeengebracht.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Woensdag
  28° / 15°
  10 %
 • Donderdag
  29° / 16°
  20 %
 • Vrijdag
  23° / 17°
  80 %
Meer weer