Productiedaling+varkensvlees+verwacht
Nieuws
©

Productiedaling varkensvlees verwacht

De productie van varkensvlees in de wereld gaat dit jaar naar verwachting met één procent dalen. De wereldwijde productie zou dan uitkomen op 109,3 miljoen ton. De daling komt grotendeels voor rekening door de daling in China en daarnaast door een verwachte daling in de EU.

De voorspelling komt van de Britse organisatie AHDB, die zich baseert op de rapporten van het Amerikaanse USDA. Vorig jaar in oktober werd nog een stijging van de productie in China verwacht, zoals de afgelopen jaren gebruikelijk. Nu is echter de verwachting dat de productie in oktober 2016 drie procent lager ligt dan in oktober 2015. De productie in het land met de grootste varkensstapel daalt naar 53,5 miljoen ton. Dat komt door de lage rendementen die de varkenshouders in 2015 hebben behaald, de vertraging van de economische groei in China en problemen met milieuregels.

In de EU zal de varkensvleesproductie wel één procent hoger liggen dan de voorspelling van oktober. Daarmee komt de productie één procent lager uit dan in 2015, op 23,2 miljoen ton. De lagere prijzen zijn reden de krimp van de varkensstapel en daarmee de productie.
In de andere landen zal de productie stijgen, in Rusland met drie procent, in Brazilië en de Verenigde Staten met twee procent. De productie in de VS komt daarmee uit op 11,3 miljoen ton.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  20° / 12°
  75 %
 • Woensdag
  21° / 11°
  10 %
 • Donderdag
  21° / 9°
  60 %
Meer weer