Goede vooruitzichten export China

De vooruitzichten voor de export van varkensvlees naar China zijn goed. De varkensstapel is flink gekrompen tot 37,6 miljoen zeugen. Dat is een nog 7,9 procent lager dan vorig jaar. Oorzaak is dat met name veel kleinere bedrijven de financiën missen om opnieuw zeugen aan te kopen en daarom uit de varkenssector zijn gestapt. Dit ondanks het herstel van de varkensprijzen. Daarnaast spelen dierziekten en klimaatproblemen een rol die nadelig effect hebben op het aantal gespeende biggen. Als gevolg van de gekrompen productie, hebben de prijzen een record van 20 Yuan (2,71 euro) per kilo bereikt.

Export naar China is erg belangrijk voor de vierkantsverwaarding van de vleesvarkens. Naar China gaan veel varkensonderdelen die binnen Europa als incourante delen worden beschouwd, zoals koppen en pootjes. Een betere vierkantsverwaarding ondersteunt de varkensprijs flink.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  2° / -3°
  10 %
 • Vrijdag
  0° / -4°
  10 %
 • Zaterdag
  2° / -4°
  20 %
Meer weer