Gemakkelijk vaccineren

Ton van de Ven, bedrijfsleider bij Marcel Merkens stond eerst sceptisch tegenover het naaldloos vaccineren van zeugen. Inmiddels werkt hij al tot volle tevredenheid een jaar met de IDAL bij de vaccinatie van PRRS. Omdat het karwei vier keer per jaar moet gebeuren is het handig dat het zonder veel moeite kan. De zeugen in de groep reageren nauwelijks op het vaccineren, zeugen in de kraamstal blijven tijdens het vaccineren gewoon liggen.
Door de overstap op de IDAL werd een voor de voet weg entschema goed toepasbaar. “Daarmee ligt er een goede paraplu over de zeugen heen en is de PRRS-situatie mooi stabiel geworden. Al moet je natuurlijk ook zorgen dat de rest van het management goed klopt.”

Lees ook het artikel over vaccineren in de groep.Tekst: John Lamers
Fotografie: Koos Groenewold

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Zaterdag
  9° / 7°
  95 %
 • Zondag
  10° / 7°
  85 %
 • Maandag
  10° / 9°
  90 %
Meer weer