Voorlopig geen herbouw Westfleisch

De afgebrande slachterij van Westfleisch in Paderborn wordt de eerste drie jaar niet herbouwd. Dat blijkt uit een mededeling van de slachterij-organisatie.

Omdat de herbouw binnen drie jaar niet mogelijk is, heeft Westfleisch de arbeidscontracten met de medewerkers verbroken. Een sociaal plan voor herplaatsing van de medewerkers is dan ook al opgestart. 

Door de enorme schade die de brand heeft veroorzaakt is een complete nieuwbouw van de slachterij nodig. Westfleisch gaat er vooralsnog niet vanuit dat een nieuwe slachterij in Paderborn nu van de baan is. Wel zullen alle aspecten over de toekomst van deze standplaats opnieuw worden bekeken. 

Paderborn is een van de zes locaties waar Westfleisch varkens en runderen slacht en verwerkt. Per week werden er in Paderborn 1.300 runderen en 30.000 vleesvarkens geslacht. De veeverzamelplaats in Paderborn is niet door de brand getroffen en draait wel door.
 

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Donderdag
  10° / 3°
  70 %
 • Vrijdag
  12° / 3°
  30 %
 • Zaterdag
  17° / 4°
  70 %
Meer weer