LTO en NVV betreuren bedrijfssluiting

NVV en LTO Varkenshouderij betreuren het dat vleesverwerker Hilckmann en Slachthuis Nijmegen per direct stoppen met hun activiteiten. De voornaamste reden voor Hilckmann om te stoppen is dat China het bedrijf geen exportvergunning verstrekt.

NVV-voorzitter Ingrid Jansen en voorzitter Eric Douma van LTO Varkenshouderij: “De reden die Hilckmann geeft voor de sluiting van de slachterij markeert het belang dat het bedrijfsleven én de overheid moeten blijven inzetten op het bevorderen van export naar China. Export naar China is essentieel voor de vierkantsverwaarding” van het Holland Varken, oftewel het kunnen afzetten van alle delen van het varken.

NVV en LTO zijn zeer bezorgd over de gevolgen van deze ontwikkelingen in de markt voor varkenshouders. De organisaties zijn bang dat de prijzen voor varkens daardoor nog lager komen te liggen dan nu al het geval is. Ze roepen marktpartijen dringend op om rekening te houden met deze omstandigheden.

Jansen en Douma onderstrepen het belang van het slagen van het traject vitale varkenshouderij, onder leiding van Uri Rosenthal om te komen tot een rendabele varkensvleesketen in Nederland.

Lees het artilkel: Hilckmann kapt ermee.

Online kennissessies

Vitale Varkenshouderij

Meld je hier aan

Stelling

Loading

Weer

 • Dinsdag
  3° / 2°
  85 %
 • Woensdag
  5° / 1°
  85 %
 • Donderdag
  4° / -1°
  20 %
Meer weer